Nederlands English

Home
Wie wij zijn
Siciliaanse keuken
Vulcano
Fango kuur
Excursies & activiteiten
Villa Stupenda
Programma
Schoonheidsbehandeling
Massages en Chi Kung
Prijzen en vervoer
Reserveren
Wat anderen schrijven
Contact
Links

FaceboekInstagram

Sicilië, Eolische eilanden, Vulcano

 

Sicilië wordt door de Sicilianen Terra Ballarina, dansende aarde, genoemd. Door de heftige vulkanische activiteiten is de grond altijd in beweging. In de Terra Ballarina borrelt de oerkracht van de aarde in fango en zee.

Vulcano is een van de zeven Eolische eilanden (isole Eolie)
gelegen voor de noordoost kust van Sicilië, en door de oude Grieken vernoemd naar de god van de wind Eolo. Deze eilanden bestaan uit adembenemende mooie vulkanische klippen met baaien daartussen. De grillige rotsformaties, de vulkanen en de geschiedenis van de Eolische eilanden zijn uniek. Gedurende hun roerige geschiedenis hebben de eilanden hun eigen karakter weten te bewaren.

Vulcano staat op de werelderfgoedlijst van Unesco, dus blijven de zee en natuur ongerept.

Volgens de Griekse mythologie was het prachtige eiland Vulcano de smidse van Hephaestus, god van het vuur. Vulcano bestaat uit drie oude kraters. De eerste, in het zuiden, is eeuwen geleden uitgedoofd; de Gran Cratere is nog steeds actief. De laatste uitbarsting dateert van 1890. Vulcanello; de derde krater, is een kaap op de noordoostelijke punt van het eiland, dat bijna 2.000 jaar geleden is ontstaan door een vulkaanuitbarsting.

Al badend tussen de twee vulkanen in het zwavelfangobad absorberen uw poriën de helende kracht van de vulkanische mineralen en het thermale water. In het zeewater dat grenst aan de fango zijn talloze fumaroles (warme bubbelbaden).

Een fangobad stimuleert de bloedsomloop en activeert de transpiratie waardoor de giftige stoffen het lichaam verlaten en het natuurlijke afweersysteem wordt versterkt. In samenspel met de ongerepte natuur en de zuivere omgeving wordt diepe ontspanning en reiniging van lichaam en geest bewerkstelligd.

wellness reizen kuurreizen kuur kuren kuurvakantie spa spareizen kuuroord ontslakken ontspanning ontgiften beauty health anti-stress reinigingskuren gezondheid gezondheidsreizen individueel yoga beautyvakantie schoonheidsbehandeling ontspannen kuurarrangement massage ontstressen zwavel modderbad Capo Milazzo verzorgt voor een eerlijke prijs een kuurweek met alle ingredienten om weer helemaal bij jezelf te komen. Kuren op Vulcano, een week in een ander wereld.