Nederlands English

Home
Wie wij zijn
Siciliaanse keuken
Vulcano
Fango kuur
Excursies & activiteiten
Villa Stupenda
Programma
Schoonheidsbehandeling
Massages en Chi Kung
Prijzen en vervoer
Reserveren
Wat anderen schrijven
Contact
Links

FaceboekInstagram

 

Fango

Tussen de twee vulkanen van het eiland ligt een natuurlijk zwavelmodderbad, een zogenaamde fango. Dit unieke natuurlijke kuurbad van Vulcano wordt al eeuwenlang bezocht om de geneeskrachtige werking ervan.

Hoofdbestanddeel van dit bad is de stof zwavel, ook wel "nature's beauty mineral" genoemd. Baden in deze fango stimuleert de bloedsomloop. De helende krachten van de vulkanische mineralen en het thermale water worden via de poriën geabsorbeerd. Tevens activeert de aangename temperatuur van het bad (± 40°C) de transpiratie, waardoor giftige stoffen het lichaam makkelijk kunnen verlaten en de natuurlijke mineralen uit de fango juist worden opgenomen met als gevolg dat u helemaal ontstresst, ontslakt en ontspant. De fango heeft een heilzame werking voor de huid, spieren, botten, artritis, artrose en reuma.

Fumaroles
De rotsopeningen rondom het modderbad vormen een soort natuurlijke sauna's waarin je heerlijk kunt nagenieten van alle heerlijke bubbels en borrels. De stoom die hier uitkomt is heilzaam voor de luchtwegen. In het zeewater, direct naast de fango zijn talloze fumaroles (warme bubbelbaden) die zorgen voor de ultieme jacuzzi-sensatie.

Benodigdheden
Oude badkleding, oude handdoek of badjas, waterschoentjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wellness reizen kuurreizen kuur kuren kuurvakantie spa spareizen kuuroord ontslakken ontspanning ontgiften beauty health anti-stress reinigingskuren gezondheid gezondheidsreizen individueel yoga beautyvakantie schoonheidsbehandeling ontspannen kuurarrangement massage ontstressen zwavel modderbad Capo Milazzo verzorgt voor een eerlijke prijs een kuurweek met alle ingredienten om weer helemaal bij jezelf te komen. Kuren op Vulcano, een week in een ander wereld.